Så här gör du för att hitta bildelar som passar till din bil

Att hitta reservdelar till bilen kan vara tidsödande, i synnerhet om man är lite osäker på vilka delar som passar till märket och modellen man har. Med Amazon part finder hittar du snabbt och lätt vad du söker.

Steg 1: Amazon Part Finder

1.1: Lägg in tillverkningsår, märke och modell

Lägg in tillverkningsår, märke och modell för bilen du söker reservdelar till. Vi använder här Mitsubishi Eclipse, årsmodell 2008 som ett exempel. Ett tips är att lägga in registreringsnumret i biluppgifter.se så får du fram uppgifter om din bil.
Fig 1. Amazon Part Finder


1.2: Välj reservdel eller kategori

Nu finns det mycket att välja mellan, så vi begränsar söket lite: Vi letar efter bromsklossar (brake-pads), så då väljer vi det under bromsar (brakes):


Fig 2. Välj reservdel eller kategori


1.3: Lägg in detaljerad information

Nu kan vi se alla bromsklossar som är tillgängliga för den modellen vi har sökt på. För att vara säker på att det blir rätt måste vi lägga in ytterligare information om vår bil.


Fig 3. Lägg in detaljerad information


Steg 2: Bekräfta att delarna passar

När vi nu väljer bromsklossar i resultatet bekräftar Amazon att delen passar till vår bil


Fig 4. Bekräfta att delen passar


Steg 3: Kopiera länken och klistra in i sökfältet på boxeez.se

Nu har vi hittat den del vi vill ha och bekräftat att den passar till vår bil. Den här vill vi köpa! Först kontrollerar vi att vi har rätt färg och storlek om det är relevant. Nu går vi in på boxeez.se och klistrar in länken vi har kopierat från Amazon. Vi klickar på sök-knappen och får nu upp priset inkl. importkostnader.


Fig 5. Klistra in url-adressen i sökfältet på boxeez.se